Summer SAL 2016: Vrijenban 1900Deze zomer komt er weer een Summer SAL!!! Hoeven jullie je tijdens mijn verhuizing en vakantie in ieder geval niet te vervelen ;-)

Dit jaar gaan we een leuk merklapje maken met veel randjes en diverse alfabetten, wat ik vorig jaar op Marktplaats kocht.
Het lapje is gemaakt door K. Hofland in 1900 in Vrijenban. Vrijenban was vroeger een op zichzelf staande gemeente, die later is opgegaan in de gemeente Delft. Ik kocht het lapje van de kleindochter van de maakster.
Het zit heel mooi ingelijst, dus ik heb de merklap deze keer in de lijst laten zitten. Daardoor heb ik geen informatie met betrekking tot de achterkant.Het patroon is 241 x 176 kruisjes groot en wordt geborduurd op 12,6 draads Antiek Wit linnen. Je hebt dan een stuk van 50 x 70 cm nodig.Het wordt geborduurd met de DMC kleuren 347 en 311. Aan 4 strengen 347 heb je ruim voldoende. Van 311 heb je genoeg aan 1 streng.
In de webwinkel staan complete materiaalpakketjes, maar uiteraard kun je de materialen ook los bestellen of het merklapje helemaal in je eigen kleurcombinatie maken.Het patroon wordt in 9 delen gepubliceerd. Eerst het kader in het midden in 3 delen, vervolgens de randjes links in 3 delen en tot slot de kolom rechts in 3 delen.
Het eerste patroon staat woensdag 29 juni a.s. op mijn Blog. Hierna verschijnt er iedere woensdag een volgend deel. Op woensdag 24 augustus is het patroon dan compleet.

Ik hoop dat jullie allemaal weer zin hebben om mee te doen!


Er is nu ook een Facebook groep (<-- de="" klik="" nbsp="" p="" sal="" summer="" voor="">

Reacties

Nou Simone, dat is weer een leuk lapje om bordurend Nederland bezig te houden deze zomer. Bedankt. Barbara
Mieke49 zei…
Nu Simone,
ik doe zeker mee en ik jou weer bedanken voor al het werk en dat jij ons niet laat vervelen.
Ook wil ik jullie sterkte wensen met de verhuizing.
groetjes van uit Maarssen
Truus zei…
Leuk Simone dat je dit weer doet ondanks de drukte van de verhuizing.
Sterkte en een goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe
Luz Carmona zei…
Gracias Simone, desde México un saludo y como siempre muy feliz de participar!!
Rita Janssen zei…
Heel graag zou ik meedoen, maar ik vrees dat het moeilijk wordt met mijn recent geopereerde pink die nog niet helemaal hersteld is, maar ik ga zeker de patronen uitprinten voor later misschien. Want de vorige SALS's deed ik ook me en waren fantastisch!
Grtjes, rita.
Dede zei…
Looking forward to the SAL!
Will en Bob zei…
Ik ga toch maar je Sal 2016 downloaden. En zal hem zeker een keer gaan borduren.
Want ik heb iets met "Vrijenban" Ik heb er namelijk met mijn ouders gewoond. Het was toen wel geen zelfstandige gemeente meer. Maar toch.....
Mijn ouders hebben daar 40 jaar gewoond. Ik kwam er dus vaak.
Groeten Will

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018