On top of the roof

Een tijdje geleden zag ik een merel druk in de weer tussen de klimop. En toen ik eens van dichtbij een kijkje ging nemen zag ik dat ze druk bezig was met mosjes enzo om een nestje te bouwen. In juni?! En dan ook nog op een onmogelijke plek; op het dakje van dit vogelhuisje! Maar goed Moeder Merel had haar keuze al gemaakt en ik ben ook de rotste niet, dus ik heb nog even de draadjes uit m'n afvalbakje gehaald en ze in haar nestje in aanbouw gelegd.

A little while ago I saw a blackbird flying in and out the hedera. And when I took a closer look, I saw that she was working on a nest. But in June?! And she chose an impossible place for it; on top of the roof of the birdhouse! But hey, it's her nest, so I decided to help her a bit and put some of my snippets in the nest.


Ik weet niet of ze ze ook in het nestje gebruikt heeft, maar een paar draadjes hangen aan de buitenkant. (als je de foto vergroot kun je het misschien zien).

If you enlarge the picture you can see the threads hanging outside her nest.


Inmiddels zit moeders druk te broeden. Zou het haar tweede nestje van dit jaar zijn?

Mother Blackbird is very busy breeding. Could it be her second nest this year?


Ik heb nog niet in het nestje kunnen kijken, want ze bewaakt het met haar leven, dus ik weet niet hoeveel eitjes er in liggen.

I didn't had a chance to peek inside the nest, so I can't tell how many eggs are in there.

Hugs, Simone

Reacties

Berna zei…
Wat lief!
Merk dat jij ook problemen hebt met je weblog. Heb wel 5 x moeten klikken voordat de bewerking niet werd afgebroken. Wat zou er toch aan de hand zijn?
Groetjes
Berna
Silvia zei…
Wat een schatje!
Gelukkig woont mijn poes niet bij jou...
Ze is nu erg mager en hongerig met 3 kittens!

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

Summer SAL 2017, WDI 1832