Reading An Moonen

Zaterdag was er een middeleeuws Hanzefeest in Doesburg, met een gratis St maartensmaaltijd in de kerk. En Bep had de gelegenheid aangegrepen om An Moonen naar Doesburg te halen voor een lezing.

Ik had al veel enthousiaste verhalen gehoord over An Moonen, dus samen met Jacqueline gingen we naar Doesburg. Het was een prachtige dag en nadat we een parkeerplek in Doesburg hadden "veroverd" (iemand had 2 fietsen op een parkeerplaats neergezet, om het plekje te reserveren, maar Jacq en ik hebben deze fietsen netjes aan de kant gezet en de auto op het plekje gezet), zijn we eerst maar eens bij Bep koffie gaan drinken. Daar was het gezellig druk en daar liepen we ook meteen Ingrid al tegen het lijf!Vervolgens zijn we naar de brocantemarkt gegaan en hebben een gratis maaltijd gegeten in de kerk. Echt hardstikke leuk! We kregen een kop "veldsoep", een stuk brood en een stuk watermeloen. Deze hebben we aan lange tafels opgegeten onder het genot van live-muziek.Last Saturday my friend Jacqueline and I went to Doesburg. There was a medieval festival and Bep organised a reading from An Moonen. The weather was wonderful and we enjoyed the brocante market and a free meal in the church. Then we went to the reading.Met ons buikje vol gingen we naar de lezing. Daar stond ook nog koffie en een lekker gebakje klaar! An Moonen is een bevlogen mens en kan heel inspirerend vertellen over de geschiedenis van de (sitsen) stoffen in Nederland en vooral natuurlijk de quilts. We hebben ruim 2 uur aan haar lippen gehangen en mochten daarna nog even haar eigen antieke quilts van dichtbij bewonderen. Hieronder enkele fragmenten van de antieke quilts:Jacqueline was zo onder de indruk van dit quiltje met 8-puntige sterretjes, dat ze onmiddelijk begonnen is met piepkleine sterretjes maken (kijk maar in haar blog)!

En ik ga me binnenkort maar eens wagen aan driehoekjes....

Tot slot ben ik ook gezwicht voor het boek "De Geschiedenis van de Nederlandse Quilt" van An Moonen.

Ik ben nu in het gelukkige bezit van een gesigneerd exemplaar!After a very inspirational reading I also bought An Moonen's book "the history of the Dutch quilts". An was kind enough to sign it for me!

Na deze gezellige dag zijn we nog lekker een hapje gaan eten, om vervolgens weer vol inspiratie huiswaarts te keren!

Hugs, Simone

Reacties

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018