Schatten op zolder / Treasures in the Attic

Ik ben eindelijk eens op zolder achter het schot gedoken (daar is het ook echt weer voor!). Na onze verhuizing 9 jaar geleden zijn daar verhuisdozen terecht gekomen, waar we vervolgens nooit meer naar hebben gekeken... Ik wist ongeveer wel wat erin moest zitten, o.a. mijn verzameling apothekers-potten en -flesjes uit de tijd dat ik nog werkte als apothekersassistente. En juist daar was ik naar op zoek! Die grote bruine flessen staan al jaren hier in m'n vensterbank, maar ik wilde ook eens wat helder glazen flessen hebben om mee te decoreren. 
Groot was echter mijn verbazing toen ik de eerste doos open trok! Daar zat het petroleumstel in waarvan ik al jaren spijt loop te hebben, omdat ik dacht dat ik het weg had gedaan! (ik ben nogal opruimerig, dus ik kan soms heel rigoreus dingen weg gooien). Het petroleumstel heb ik meteen schoon gemaakt en een plekje in de vensterbank gegeven. Wel een goede motivatie om nog even verder te gaan graven... Al snel had ik de dozen te pakken met apothekers-, drogisterij- en laboratorium-glaswerk. Maar het is gewoon te veel! Ik kan zo m'n winkelkast er mee vullen (en die staat al vol met servies, dus dat gaat niet lukken). Ik heb er even een paar dingen uitgevist, de rest heb ik maar in het papier in de doos laten zitten.... (en de doos vooraan voor het grijpen gezet) Tenslotte komen binnenkort eerst de kerstspullen tevoorschijn ;) 
In het oranje doosje zitten hele sjieke kristallen(?) onderzetters. En nog zo'n enorme verrassing; een donkerrode hoedendoos. De hoge hoed die erin hoort hangt al jaren hier aan de kast, maar ik wist niet dat er ook nog een doos bij hoorde... En laat dit nou helemaal de kleur van onze stoelen zijn! Ik zal hem straks voorzichtig schoonmaken en dan mag hij bovenop de winkelkast. De naam van DH's opa staat er zelfs in.
De glazen flesjes moet ik nog even een mooi plekje voor verzinnen. De witte zalfpot wordt knopenpot. Staat toch een stuk leuker dan een lege mayonaise-pot? Ik ben ook m'n trouwjurk nog tegen gekomen.... Die zit ook al jaren in vloeipapier in een doos. Inmiddels zeker 10 kg aangekomen, dus passen doe ik hem niet meer. Misschien verwerken in een quilt? Hij is gemaakt van een prachtige, ivoorkleurige, geborduurde zijde...

Ik ben vanmiddag meteen naar de kringloop gereden met een hoop rotzooi. O.a. een hele doos met blauw glaswerk (vroeger had ik m'n hele huis blauw zoals je nog aan de kast op de foto kunt zien). Verder kwamen er nog 2 dozen met knuffels te voorschijn. Die staan op Marktplaats; gratis af te halen voor een goed doel oid. Dus als je nog iets of iemand weet die het goed kan gebruiken?
Er is lekker veel ruimte achter het schot gekomen. Eigenlijk staan er nu vooral nog de jeugdherinneringen van DH; een oude treinbaan, een doos vol met boeken (Pietje Bell!) LP's en singletjes (Divine lag bovenop :D ). Helaas heeft hij meer moeite met opruimen...
De bruine koektrommel komt trouwens niet van zolder. Die heb ik gisteren gescoord in de koopjeshoek van de Intratuin voor € 2,-!
Make a long story short: I was cleaning out the Attic and found some treasures in the boxes. I used to work in a pharmacy, so I collected those old jars.

Terwijl ik in m'n webwinkel de "Strandelijk" collectie in de uitverkoop heb, bestelt m'n moeder gewoon nog een nieuw ZEE-kussen. Mams is een echte strandliefhebster, het hele jaar door! En ik had van deze stoffen al een kussen met een schelp gemaakt, maar ze wilde er graag nog één bij. Dus bij deze.
My mother loves the Sea (not only in summer, but the whole year), so I made her this pillowcover, to match her other pillow wit a shell.Jemig, dat is een heel verhaal vandaag... Maar het was ook zo leuk schat graven op zolder :D

Hugs, Simone
Posted by Picasa

Reacties

Zeker als je zoveel vergeten moois tegenkomt, is het erg leuk schatgraven natuurlijk! Gezellig dag verder met al je vondsten
Berna zei…
Mooie schatten heb je opgegraven op je zolder. Soms moet je gewoon spulletjes een tijd weg zetten om er daarna weer van te kunnen genieten.
Colinda zei…
Dat het je gelukt is om al die jaren niet naar je dozen om te kijken :-), leuke vondsten op je eigen zolder!!
Anoniem zei…
Hier in mijn huis wordt volgende maand ook de zolder aangepakt , en ook daar zijn veel dingen.
Maar dat jij nog een oud petroleumstel hebt , da's toch wel heeeeeel leuk om te vinden !

Nu ik hier in dit huis 17 jaar woon moet er ook weer eens wat - geruimd- worden dus zal ik net als jij wel verbaasd zijn wat er weer te voor schijn komt !!
Anoniem zei…
en je trouwjurk ? dar moet je dan maar een mooi poppenjurkje van maken !
Het is te mooi om een trouwjurk te hebben waar je nog iets van maken kan !
Heerlijk, heerlijk... het lijkt wel of we dezelfde gedachte hebben met z'n twee want ook ik heb mijn zolder eens opgeruimd.
Ik ben dan ook zo'n hele dag bezig, vind er altijd wel wat moet eigenlijk zeggen véél, té veel hahaha....
Maar altijd borrelt er dan weer een gevoel op van hier kan ik wat mee en hier ga ik wat mee doen. Zo heb ik bijna alle stoffen die nog kunnen doorgaan destijds uit mijn Ateljeetje (zo schreef je het ook) in kratten staan, ook véél.
En dan al die patroonboeken, garens, vooral veel decoratiemateriaal mwaaahhh...
Ook zo leuk als je je trouwjurk inderdaad weer in de dozen vind, wat een herinneringen zoals de elpee van Divine GEWELDIG hahaha! Zet 'm maar op Simoon, oude tijden herleven... zullen we even dansen?
Nu lekker opgeruimd, een goede schoonmaakbeurt en dan kunnen straks de kerstspullen tevoorschijn komen. Nu ga ik de 2e en de beneden verdieping een goede schoonmaakbeurt geven en dan kan ik rustig weer heerlijk handwerken aankomend weekend. Dankjewel voor dit hele leuke bericht met al je prachtige schatten (goed bewaren hoor, nooit wegdoen), liefs van Cin
Tilly zei…
Wat is dat dan weer een verrassing als je die spulletjes weer tegenkomt (een beetje herkenbaar)
niets wegdoen hoor en af en toe een beetje wisselen.
leuke foto's Simone.
groetjes Tilly
Elza zei…
Heerlijk werk lekker snuffelen en uitzoeken.
Je heb wel weer leuke spullen terug gevonden.

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

Summer SAL 2017, WDI 1832