Haken

Ik ben momenteel druk bezig met het afwerken van de eerste zelf ontworpen borduurtjes. Vandaar dat het hier zo rustig is, want daar kan ik nog even niets van laten zien.... Nog even geduld; 1 februari lijkt mij een perfecte datum om van start te gaan!
Maar goed, voor 1 van de borduurtjes had ik gisteren een "naturel" koordje nodig, als sluiting voor een knoopje. Nou heb ik prachtig naturel linnen garen, maar dat is eigenlijk te dun... En toen kreeg ik ineens een ingeving! Onlangs zag ik bij Jeannet dat ze - tot haar eigen verrassing - kon haken. Toevallig heb ik laatst bij de Kringloop een keer een haaknaald gekocht om een haaltje in een gebreid vest weg te kunnen werken. En ook al is het ongeveer 30 jaar geleden dat ik een haaknaald heb gebruikt; het lukte nog! OK... niet zo snel en niet zo mooi gelijkmatig... Maar ik had m'n koordje! Vanmiddag was ik bezig om iets in het rood/wit af te werken en ik heb van dat leuke rolladetouw van Dille & Kamille. En ook daarmee kun je haken! Ik moet alleen nog even op zoek naar een dikkere haaknaald, want deze is wel erg dun... Zo ontdek je ineens onvermoede talenten ;) Toch niet gek, die handkwerklessen die we vroeger op school kregen!
At the moment I'm finishing some of my own Cross Stitch designs, which I can't show you yet.... Please, be patient till February 1st.
But I needed a cord for one of the pieces and instead of twisting it, I tried to crochet it. And it worked! I can still do it! After almost 30 years.... So these needlework classes in school weren't that bad after all ;)

En nu ga ik eindelijk een begin maken aan het eerste blok van "The night before Christmas"! Die ligt hier al de hele week naar me te roepen. Maar ja, er moest eerst even wat anders gebeuren....
And now I finally going to start the first block of  "The night before Christmas"! It's been shouting to me the whole past week. But sometimes you have to do other things first...

Have a nice weekend!

Hugs, Simone
Posted by Picasa

Reacties

Ohhhh, Simone, wat goed van je, en nu nog een knoopje er tussen haken, of een belletje of een bedeltje en het is helemaal af, wat een goed idee van dat touw zeg!

groetjes, Jenanet
Dat is leuk zeg, dat haken met dat rood-witte rolladetouw!
Ik krijg er ineens een creatieve ingeving van voor het afwerken
van de Scandinavian Christmas! Groetjes, Ageeth
Riet zei…
Simone ik ben benieuwd naar je nieuwe werkstukken!!
Trudy zei…
je doet de naam van je blog eer aan. Goed idee!!
Annemarie zei…
Nee hè, jij ook al? Goed idee, dat rolladetouwtje! Ben benieuwd naar je borduurtjes :o)
Lida zei…
Haken is ook heel leuk en je verleerd het echt niet zo snel, maar je had ook kunnen draaien, ik doe dat regelmatig, ook met borduurzijde, gewoon een heel lange draad dubbel ik doe hem meestal om een deurknop en dan maar draaien en als er een mooie stevige draai inzit van begin tot eind dan eraf halen en dan draait het vanzelf in elkaar en dan heb je echt een prachtig koordje! Ben wel heel nieuwsgierig naar je ontwerpen, je weet ben helemaal in de borduur! Fijn weekend,
Lida
Carin zei…
Inderdaad ... haken verleer je niet zo snel. Gelukkig ben ik het nooit verleerd want het is en blijft handig als je verschillende technieken kunt. kantklossen is een van de weinige dingen die ik nooit geleerd heb, maar voor de rest lukt me alles toch wel aardig :-)
leuk om met dat rood/wit touw te haken.
Dear Jo zei…
Nou, zo recht toe, recht aan, lukt haken mij nog, maar het moet ook niet ingewikkelder worden. Dan haak (hahaha, leuke woordspeling) ik af.
Ik ben reuze benieuwd naar je start met de borduurtjes.

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018