Shoe flies

Zit daar een vlieg op mijn schoen? :) Nee, het zijn "Shoe Flies"! Geen idee waarom deze blokken zo heten... Ik kwam erop omdat ik onlangs een van de boeken van Jennifer Chiaverini las, waarin dit blok genoemd werd. Overigens heb ik een aangepaste versie gemaakt, want eigenlijk is het een variatie op de nine-patch. Maar omdat ik een charmpack had van de Petit Ecole heb ik het middenblok aangepast naar die afmeting en dan krijg je dus dit. Alle stofjes zijn inmiddels gesneden en ik heb nog stof besteld voor een rand er om heen. Nu nog ff flink doornaaien! Fijn weekend alvast!

Is that a fly on my shoe? No, they are "Shoe Flies"! No idea, why this block is called that way... I read about it in one of Jennifer Chiaverini's books. It should be a nine-patch block but I adjusted the center to the size of a charmpack. I did all the cutting and ordered some more fabrics for a border. Only a bit more sewing left! Have a nice weekend!

Hugs, Simone
Posted by Picasa

Reacties

Lili zei…
is very pretty, the colours are really nice.
Have a great weekend.
Dear Jo zei…
Heb je haast?????? Ziet er heel leuk uit. Wat heb je voor stof besteld voor de rand?
Jeanette zei…
Your Shoo Fly blocks are gorgeous. Love the colours you've chosen.
Vreemde naam misschien maar wel een leuk blok en mooie stofjes!
Goe weekend!
Misschien noemen ze het shoe flys omdat het net lijkt of de puntjes er uit vliegen aan de zijkanten, ik vind het wel een heel erg leuk patroon met die hoekjes.

groetjes, fijne dag! prima naaimachineweer...
Carin zei…
Die ziet er nu al heel mooi uit !
Anoniem zei…
In het Engels zeggen ze "shoo" als je een vlieg wegjaagt. In het Nederlands zou de naam "weg vlieg!" worden. Het wordt een hele leuke quilt, mooie traditionele uitstraling!
Lida zei…
Grappig patroon en leuke combinatie met deze stofjes!Ben benieuwd wat je er voor rand om gaat doen! Fijne dag, groetjes
Lida
Astrid zei…
Shoo fly is fast genoemd naar de pie/taart, van de Pennsylvanian Dutch en de Amish.
Een molasse taart, shoo fly is een verbastering van een destijds merknaam van Molasses..de vliegen verjagen is een myt (ofwel broodje aap)

mooi blok trouwens ;-)

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018