Lekker handwerkweer

Iedereen heeft het erover; de slechte zomer. Maar mij hoor je niet klagen, want ik vind het prima weer om te handwerken en "winkeltje te spelen"! Woensdag was ik met zoonlief en Mams een dagje naar Naturalis in Leiden. Met de trein, want ik had nog dagkaarten van de Hema. Wat een geweldig museum is dat! Tijmen heeft zich helemaal uitgeleefd tussen de fossielen, dino's, botten, walvissen etc.
Gelukkig bleef er daarna ook nog tijd over om even de stad in te gaan. Want tenslotte zijn Mama en Oma ook een dagje uit! Helaas begon het op dat moment net te regenen, dus we zijn maar een kroeg in gedoken... Maar in een soort van "Winkel-van-sinkel" kocht ik nog dit boekje voor 1 euro:


Moet je kijken wat een wijze woorden mevrouw Annie Oldenziel in 1963 in het voorwoord van het boekje schreef:
Even klikken voor een vergroting!
Zelfs toen hadden we al kwakkelzomers.... ;)

Ondertussen is er hier "achter de schermen" heel hard gewerkt aan mijn nieuwe webwinkel, door DH. Inmiddels zit zijn taak er bijna op en kan de winkel gevuld worden. Zowel letterlijk als figuurlijk. Dus ik verdeel mijn tijd tussen computer en snijtafel. Enerzijds om producten met foto's, beschrijvingen etc in de webwinkel te zetten, anderzijds om nieuwe pakketjes etc te maken.

Bij het snijden van het linnen bleven er een paar "afwijkende" stukjes linnen over. Deze heb ik eerst uitgebreid laten pruttelen in een thee c.q. koffiemengsel, in de magnetron.
Links: koffie, Rechts: thee
En nu liggen ze te bakken (drogen) in de oven:

Stinken dat het hier in huis doet! Je kunt beter koekjes bakken.... ;)
Maar als ze straks lekker door een sopje zijn geweest, heb ik - als het goed is - prachtige stukjes "antiek" linnen. En het mooiste is; deze staan straks ook in de nieuwe webwinkel! (mijn huidige webwinkel is vol, dus daar kan niets nieuws meer bij)

Alleen.... jullie moeten dus nog even geduld hebben. Hopelijk is met een week of 2 de nieuwe winkel klaar!

Ik ga eens kijken of m'n lapjes geen zwarte randjes krijgen ;)

Fijn weekend alvast!

Reacties

Dear Jo zei…
Jeetje, wat maak je er een bende van!!! Hahahaha, waar je de magnetron toch allemaal voor kunt gebruiken :))))) Maar de lapjes worden vast geweldig, zoals altijd en ik ben stik nieuwsgierig naar je nieuwe winkel.
bep zei…
je bent heerlijk bezig Simone,het word vast een prachtige webwinkel,je lapjes zien er bijna net zo lekker uit als de bekende cheesecakejes uit Apeldoorn, fijn weekend, Bep
Lida zei…
Heb ook een keer een lapje verouderd, doe het nooit meer! Maar jij bent gelijk als een grootgrutter in het diepe gedoken, wat gaaf die leuke bolletjes stof! Succes met de nieuwe winkel, ben benieuwd naar het resultaat, fijn weekend,
Lida
martine zei…
Ben wel heel nieuwsgierig hoe je lapjes geworden zijn.
Tilly zei…
Wat leuk dat alles zo voorspoedig gaat.
Ben benieuwd naar je nieuwe winkeltje.
groeten
Janny Schoneveld zei…
ik spoel de lapjes na het verven nooit uit.
Knijp de thee of koffie eruit en hang het buiten aan de lijn te drogen.
De koffielapjes ruiken het lekkerst vind ik.
Na het drogen strijken.

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

Summer SAL 2017, WDI 1832