Pagina's

05 januari 2012

Weer thuis

We zijn weer heelhuids thuis gekomen na een lekkere wintervakantie aan de Weissensee in Oostenrijk! Zo wat fotootjes, maar eerst nog even dit...
Een aantal mensen heeft gevraagd naar het stofje wat ik gebruikt heb voor het borduurtje in het Stickcafé Magazin. Het is van Lecien en ik heb het gekocht bij de Quilthoeve in Naaldwijk, maar ik zag het hier bij Dorry ook in de webwinkel staan.

En dan nu de foto's!

Sleeën....


Sneeuwpoppen maken....


Wandelen....


Sneeuwkristallen...


Ijs...


Nieuwe sneeuw....


Boze geesten verjaagd met deze engerds...... en met vuurwerk...


En toen kwam er weer sneeuw...


Mooi hè? Is wel ff wat anders dan al die ellende die er vandaag hier in Nederland langs komt....

Ik heb ook nog lekker wat geborduurd, maar daar kan ik nog niets van laten zien. Quilten heb ik niet veel gedaan. Ik vond de techniek met het schildertape niet fijn werken, dus ik moet even een andere methode verzinnen om mooie rechte lijnen te quilten... Ik vrees dat het gewoon lijntjes tekenen wordt. Iemand nog andere suggesties?

10 opmerkingen:

dutch sisters zei

Welkom thuis! Al die sneeuw ziet er veel aantrekkelijker uit als de regen en wind hier!
Nog de allerbeste wensen voor 2012!

bep zei

Welkom thuis, Bep

Lida zei

Ik doe het met van dat witte plakband van Scotch, dat laat geen plakresten achter en kun je meerdere malen gebruiken, probeer maar eens, gave foto's en prachtig die sneeuw, groetjes
Lida

els koetsier zei

Gelukkig lag er wel sneeuw. heerlijk om de foto's te zien.

Zie je dinsdag op de Bee.

Rennie zei

Wat een mooie foto's en wat zullen jullie genoten hebben. Ik zet lijnen langs een lineaal met een benen stokje of rond quilt wieltje. Dat maakt dan een gleufje in de stof waarin je kan quilten.

jolanda zei

Welkom thuis! Jij hebt in ieder geval wél echt winter gehad hé? Eerlijk gezegd ben ik helemaal geen liefhebber van de winter... mij te koud, maar ik had het wel leuk gevonden wanneer het tijdens de kerstvakantie hier gesneeuwd had. Het blijft toch een prachtig gezicht!
groetjes, Jolanda

Quibi zei

Lekker om toch ook nog even wat èchte winter meegepakt te hebben!
Goed dat jullie weer thuis zijn.

Elza zei

Het ziet er heerlijk uit, beter dan de natte toestand hier.

Gert zei

Wat een sneeuw: dat is een heel andere winter dan wij hier hebben. En Rennie gaf de tip ook al: als je niet met afplakband wilt werken, dan kun je met een "vouwbeentje" langs een lange lineaal mooie rechte "sleufjes" in je stof trekken, waarin je dan mooi kunt quilten. Werkt prima voor mij.

Jantine zei

Lijnen tekenen met needle marking (=met dikke naald langs liniaal) gaat heel snel en je ziet er na afloop weinig van! Maar dat ken je misschien al?
Durf je het niet aan op het blote oog?