Even bijpraten...

Zo hèhè, even tijd voor een blogberichtje (tijdens de lunch). We hebben Pasen weer overleefd! ;) Het was wel een heel goed Paasweekend.

Vrijdag ben ik bij Bep vast de Pipowagen gaan inrichten. Het was heerlijk weer, dus we zijn eerst maar begonnen met thee en taart (Berthe was jarig) in het zonnetje. Maar er moest ook gewerkt worden! Samen met Bep nog een tafel naar binnen gesleept, parasol ervoor en toen kon ik gaan inrichten. Lekker hoor, om alles een leuk plekje te geven en helemaal een winkeltje te maken....
Zo dom, ik ben helemaal vergeten foto's te maken!!! Dus ik kan jullie niet eens mee laten genieten. Sorry....

Zondag kwamen mijn ouders Paasbrunchen, dus zaterdag lekker boodschappen gehaald en alvast wat gekokkereld en tussendoor nog wat steekjes gezet aan m'n "Scrap House" quiltje.
Veel te veel gegeten met de brunch, dus nog even uitbuiken in het bos en daarna nog verder gequilt. Uiteindelijk was het quiltje zondagavond om half 12 klaar!
Ik vind hem helemaal leuk geworden! Bijna alle stofjes komen uit mijn eigen restjesbak, dus het is een echt Scrap-quiltje geworden. Alleen trekt het zigzagbandje een beetje, op een of andere manier, dus is het een beetje "getailleerd". ;) Met dank aan Els voor het maken van de huisjes!

Maandag was dan de Paas Opendag. Helaas werkte het weer niet mee, maar gelukkig heeft niemand zich daardoor laten weerhouden. Wow, wat een drukte! Het was af en toe flink dringen geblazen in de pipowagen. Het oude telmachientje stond flink te ratelen, dus je begrijpt dat ik meer dan tevreden was!
Man- en zoonlief kwamen me ophalen en hebben daarna nog lekker voor me gekookt. Kon ik een beetje bijkomen.... Gisteren alles weer opgeruimd, geteld, administratie gedaan en de webwinkel bij gewerkt. Vandaag maar eens wat in huis doen en boodschappen halen enzo.

Friendship Sampler
Tijdens het quiltweekend vroeg Dorry mij of ik een hartje wilde borduren op haar "Friendship Sampler". Nou dat wilde ik wel! Ik heb deze "Friendship Sampler" zelf als kussen bij mij in de stoel liggen, zie dit berichtje. In 2010 heb ik meegedaan met een internationale Round Robin, waarbij we met 17 personen van over de hele wereld deze Sampler hebben geborduurd. Ik heb er toen voor gekozen om alle hartjes in verschillende kleuren rood te laten borduren. Ik ben er nog steeds heel blij mee!
 Dit is Dorry's Friendship Sampler tot nu toe.
Mijn bijdrage aan de Sampler.

Verder lag er vanochtend een envelop van Carin in de brievenbus. Ik had haar gevraagd nog een paar dingetjes voor mij te borduren. Helaas deed de post er meer dan een week over om de envelop van Vaassen naar Limburg te krijgen, dus het heeft allemaal wat langer geduurd dan normaal...
Carin heeft het patroon "Maypole" in één kleur op het aubergine-kleurige linnen geborduurd en ik vind het echt heel mooi geworden!
 Ik wil het stofje wat er bij ligt gaan gebruiken voor de afwerking, samen met onderstaand stofje. Nu heb ik deze stofjes besteld in de USA (ook om er straks pakketjes van te maken), maar dat kan nog wel even duren voor het hier is....
Daarom heb ik een vraag aan jullie: is er iemand die dit stofje (Windham fabrics, General's Wives) toevallig in zijn voorraad heeft en een stukje van 15x55 cm kan missen? Uiteraard tegen vergoeding van de kosten etc! Dan kan ik alvast beginnen met de afwerking.... Wil je me dan mailen?

Deze heeft Carin ook nog geborduurd. Het wordt een scharenhoudertje voor bij de nieuwe schaartjes....
Wordt vervolgd!


Reacties

Grit zei…
Hallo Simone,
was für schöne Sachen an denen Du arbeitest.
Liebe Grüße Grit
Marleen zei…
Je scraphuisquiltje is héééél leuk geworden.Ik ben ook blij met het patroon en ga snel, zodra m'n kamertje weer bereikbaar is(nieuwe kast betekent oude kast leeg en een hoop rommel daar waar je het niet wilt)aan het borduren enappliceren.

groeten Marleen
Conny's-blog zei…
Ben tweede paasdag ook bij je in de pipo wagen geweest, wat een leuke dingen heb je toch. Natuurlijk ook wat bij je gekocht en er al mee begonnen. Was een gezellige dag, toch!!!!!!
Lida zei…
Wat leuk al die geborduurde hartjes! Nu ja ik heb nu eenmaal een hartjes tic! Maar vind het een enig idee! Mooie borduurtjes, groetjes
Lida
Carin zei…
Wat is je huisjes quilt leuk geworden !!
Zooo .... dus post.nl kan het wel dat je het nu de volgende dag in huis hebt hihihi ... goed te lezen dat alles okee aangekomen is.
Ik vind het stofje wat je bij de maypole hebt liggen er werkelijk prachtig bij passen. Ben heel benieuwd hoe het wordt.
Je krijgt het er nog druk mee, lees ik wel!

Groetjes, Pietrik

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018