Brocante en High Tea

Wat een gezellige dag vandaag!
Vanochtend ging ik eerst naar Bep, met de bedoeling om gezellig te handwerken. We hebben heerlijk bijgekletst, maar van handwerken kwam niet zoveel....

Vervolgens vertrokken we naar Apeldoorn voor de Brocante markt. Het was daar hartstikke druk, en we konden eerst geen parkeerplek vinden, waardoor we best laat op de markt aankwamen... Jammer, want om 3 uur moesten we alweer aan de High Tea! Dus we zijn met vliegende vaart over de Brocante markt gevlogen, maar gelukkig nog wel heel veel mooie dingen gezien (en ook gekocht).


 Meteen bij één van de eerste kramen zagen we dit geweldige kastje (kastjes)!
En verder kwam ik overal schattige kleine naaimachientjes tegen, ik heb een paar prachtige merklappen en letterlapjes gezien en een werkelijk schitterende pronkrol.... Maar ja, die prijskaartjes hè :( Het is de prijs absoluut waard, maar zo vlak voor de vakantie ga ik niet zoveel geld "zomaar" uitgeven.

Gelukkig waren er ook genoeg betaalbare dingen, dus ik heb nog wel wat mee naar huis genomen:


Schattig, klein, rood doosje met kinderkopje
Grote houten spoelen, met draad in mooie kleurtjes.
Linnen theedoek met monogram.

En dit vind ik echt fantastisch! Een houten kistje met daarin allemaal verschillende vingerhoedjes. Oorspronkelijk  een winkeldisplay met allemaal maten vingerhoedjes. Niet alle vingerhoedjes hebben er van origine in gezeten, maar er zitten een paar heel mooie tussen. En zie je die meest rechtse? Die past niet eens op mijn pink! Dat is echt voor hele kleine kindervingertjes....

In het kistje zit ook nog dit mooie monogram. (ik zie nu pas dat ie op z'n kop ligt)
En dit reis-naaisetje. Het dopje is een vingerhoedje, er zitten twee ieniemini klosjes garen in  en een kokertje met naalden. Geweldig hè?
Uiteindelijk waren we "maar" een half uur te laat bij RoyalTea.... En daar werden we toch verwend!!! 5 gangen hartig en zoet met steeds een andere thee erbij geserveerd. Gelukkig hadden we de lunch over geslagen!

En na al dat lekkers, hebben we op aanraden van de meneer van de tea-room, nog een prachtige wandeling terug naar de parkeergarage gelopen. Nooit geweten dat Apeldoorn zo mooi was! Het was de 5 blaren op mijn tenen (verkeerde schoenen voor een lange wandeling) dan ook zeker waard.

De Brocante markt is trouwens ook nog een keer over 2 weken en 4 weken, op de Markt in Apeldoorn. Dus als je in de buurt bent.... Zeker de moeite waard!


Reacties

Marguerite zei…
Wat een prachtige spullen heb je gevonden. Super!! Oh die vingerhoedjes in de doos oh die zou ik heel graag willen vinden.
Groetjes Marguerite
Conny's-blog zei…
Wat een leuke spulletjes heb je weer gevonden en wat een high thee zeg, dat ziet er allemaal lekker uit.............gr.Conny
Carin Wijnand zei…
Super leuke dag hebben jullie gehad,mmmmm ... beetje jaloers? Ja met al die regen hier, had ik graag met jullie geruild en die kastjes... ja zeker erg leuk !!
What an awesome day, Simone! I love all of your flea market finds but that thimble cabinet is my favorite! What a treasure. The high tea sounds wonderful and the treats look so delicious. Sorry you got blisters but the treasures and tea had to be worth it. So fun!!!
Hoi hoi, zo te zien heb je een heerlijk dagje gehad! Voor wat betreft het monogram... staat die op zijn kop misschien? Ik zie er KN in?

groetjes, Bianca
Dear Jo zei…
Wat heb je weer een leuke dingen gevonden. Heerlijk dat gesnuffel en die High Tea ziet er ook fantastisch uit. Een echt verwendagje, dus.
Marion zei…
Die High tea spreekt me aan maar.......de brocantemarkt nog veel meer. Wat een prachtige spulletjes heb je gekocht. Heel veel plezier ermee.

Groetjes Marion
Merian zei…
Wat een fijne dag heb je gehad.
Oh die vingerhoedjes, helemaal geweldig, en dan ook nog die hightea, heel lekker.
groetjes Merian
Klaske zei…
Ohhh die vingerhoeddoos, prachtig!!
KLinkt goed die high-tea!
Oude lappen zei…
Nu word ik toch wel echt jaloers op jou hoor.Die brocante wow!!!! De kastjes zijn prachtig maar ja ze zullen ook wel duur zijn hé. Je hebt echte leuke spullen gekocht.
Fijn weekend nog !
Liliane
Jeetje jij boft toch maar met al dat leuks. Volgens mij hoef je niet meer op vakantie........... Ik vind vooral dat monogram prachtig.

Groetjes

Wietske
Zozo dat wqas dus genieten ♥ heel de dag in Apeldoorn..♥
die brocante markt ♥ moet geweldig zijn en bedankt voor de tip ..;))
En ja jammer soms hangt er een behoorlijk prijskaartje aan.. maar kijken alleen kan ook soms leuk zijn..;))
Liefs en fijn weekend Gaby..♥
Je hebt het getroffen met je prachtige aankopen!!!
Groetjes
Carin zei…
Wat een prachtige aankopen, dat vingerhoedkastje is echt geweldig !!!!!
Die high tea ziet er wel lekker uit zeg... jammie !
Lida zei…
Leuke buit! Ik had als meisje zo'n klein vingerhoedje, geen idee waar het is gebleven! Mmm die thee lijkt mij verrukkelijk, maar daar komen dan wel pondjes van bij! Genieten! Groetjes
Lida
Wat een geweldige vondst, dat prachtige doosje voor vingerhoedjes,
en dat doosje is ook al zo lief...
En dan na het winkelen ook nog eens
zo'n overheerlijke high-tea, wat heb
je een zalig dagje gehad.
Groetjes van Ageeth

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018