Bloggen

Afgelopen maandagavond ben ik naar een "Workshop Bloggen" geweest, van Ladies Only Vaassen.
Van tevoren heb ik mezelf meerdere malen afgevraagd: zou zo'n workshop voor mij wel zinvol zijn? Ik heb al ruim 1000 blogberichtjes het wereldwijde web opgestuurd! Maar mijn twijfel was volledig ongegrond, want ook als ervaren blogster, vond ik het een hele inspirerende en leerzame avond.

Als je terug leest op mijn blog, zie je dat het in de beginjaren, vooral een middel is geweest om mijn "maaksels" met de rest van de wereld te delen.

Ik heb ook heel lang voornamelijk in het Engels geblogd, omdat ik lid was van allerlei internationale mailgroepen en fora. En juist dat Engels belemmerde me de laatste tijd om uitgebreid te bloggen. Ik zag er tegenop om alles óók nog eens in het Engels te moeten vertalen.
Bovendien ben ik ook heel actief op Facebook en dat gaat zo lekker snel; hup fotootje, paar zinnetjes erbij en klaar! Dus het bloggen werd steeds maar minder...

Maar de workshop van maandag heeft me flink aan het denken gezet en geïnspireerd om toch weer meer te gaan bloggen. En dan niet alleen over de nieuwste producten in de webwinkel, maar ik wil proberen om juist wat meer informatie te geven over verschillende onderwerpen. Het voornemen is om dit op een vast moment in de week te doen, wat ik nog nader moet bepalen ;)

photo credit: wakana b via photopin cc

Langzaam maar zeker begint tot mij door te dringen dat mijn "uit de hand gelopen hobby", steeds meer gaat lijken op een "bedrijf". Dat is natuurlijk fantastisch! Maar dat bekent wel dat ik dingen anders moet gaan aanpakken, keuzes maken etc.

De keuze vóór het bloggen is in ieder geval gemaakt! In het Nederlands, dat wel, en met hopelijk boeiende informatie om mij te (blijven) volgen.

Lieve groetjes, Simone

Reacties

sunny zei…
Leuk Simone, dat je meer gaat bloggen,ik zal het met plezier lezen!veel succes, groetjes Sunny♡
Jacqueline zei…
Goed zeg, dat je weer geïnspireerd bent geraakt door zo'n workshop! Succes met bloggen én je bedrijf!!!! X Jacqueline
JeeBee zei…
Hoe herkenbaar! Zo'n workshop zou ook echt iets voor mij zijn.
Goed dat het jou je inspiratie heeft teruggegeven. Succes!
riet zei…
Fijn dat je weer wat meer gaat bloggen. Er zijn tenslotte een heleboel mensen die oa vanwege privacy niet op feestboek zitten. Groet
Ik blijf je volgen!!!
Fijn Simone want er haken steeds meer Blogsters af en ik vind facebook ook fijn maar het lezen van een blogpost geeft toch een extra dimensie.
Liefs, Sonja
Elza zei…
Leuk dat je best nog wat op kan steken als ervaren blogger.
Ja ik blijf het ook leuk vinden maar soms lastig om weer wat te bedenken.
Gal lekker door.
Groetjes ELza.
Zo, een workshop bloggen!! Als dat nog eens in mijn buurt gegeven wordt ben ik zeker weten van de partij!!
Ik vind bloggen super leuk (en verslavend), maar denk wel eens: mijn blog kan vast beter, mooier en informatiever. En als je dan tips aangereikt krijgt is dat denk ik heel waardevol/zinvol.
Ach, en dat je niet meer in het Engels blogt, ze kunnen toch translate doen?
Ik zie bij mijn 'bezoekers' ook wel de VS en Rusland voorbijkomen... dan denk ik: hoe interessant is een Nederlands amateurtje? Maar leuk vind ik het natuurlijkwel!!

Groetjes,
Marian
Nana's Quilts zei…
Simone - as long as you give me a translate button, then I am just fine with a Dutch blog. I know that I get energetic about mine and then sometimes it slows, but it is a fine record of my life and what I am thinking at a certain time. It is fun! Keep on!
Bea zei…
Leuk Simone zo'n workshop, ik vind het leuk om je blog te volgen dus heb ik me nu aangemeld.
Er stond afgelopen zaterdag zo,n leuk stuk in het AD over bloggen ;) .......enne.....één van de dingen was....die nare lettertjes weg........
Monica zei…
Oh Simone, wat goed dat jij je in het bloggen hebt verdiept door het volgen van een workshop, en dat dat ook nog eens inspiratie heeft opgeleverd. Ik doe niets op FB en vind bloggen (en vooral blogs lezen) heel leuk, alleen het beantwoorden schiet er wel eens bij in omdat daar nogal veel tijd in gaat zitten.
Phyllis zei…
Gelukkig maar, vind het zo zonde dat bloggers hun blog 'inruilen' voor FB, dat vind ik toch heel wat anders. Zie je blogposts graag!
patricia zei…
Wat goed van je dat je zo'n workshop hebt gedaan!
Zo kijk je er ineens heel anders tegenaan ;-)
Fijne dag, groetjes Patricia
Rita Janssen zei…
Het zal wel interessant geweest zijn en iets bijleren kan je meestal nog altijd. Zelf ben ik geen facebookfan, maar wel een hele grote blogfan! Goed dat jij voor bloggen koos! Benieuwd naar het in praktijk brengen van het nieuwe dat je daar hebt geleerd.
Grtjes, rita.

Populaire posts van deze blog

Summer SAL 2017, WDI 1832

SUMMER SAL 2018

Randje per Week 2018