Weeffout Wit linnenband met Rood Randje

Wellicht heb je het verslag gelezen van mijn bezoek aan Vaupel & Heilenbeck, de producent van het linnenband. Dit Duitse bedrijf is een zeer ambachtelijk bedrijf, waar nog op een degelijke, ouderwetse manier geweven wordt.

Helaas gaat er ook weleens iets mis en daarom plaats ik nu dit bericht.Een oplettende klant kwam er achter dat haar wit-met-rode linnenband niet juist is geweven. In plaats van 11 draden per cm, zitten er maar 10,2 draden op een cm, waardoor het hele borduurwerk groter wordt en de "Randjes per Week" uiteindelijk niet helemaal op 2 meter passen. Het totale borduurwerk wordt 202 cm lang, ipv 190 cm. Het band is ook iets smaller, er passen in de breedte maar ongeveer 99 kruisjes op in plaats van 105 (19 cm breed in plaats van 20 cm).

Deze mevrouw heeft haar band aangeschaft in januari van dit jaar. Aan de hand van de bestellingen kon ik precies zien wie in deze periode - tussen 6 en 23 januari 2014 - nog meer het WITTE band met ROOD RANDJE hebben aangeschaft en inmiddels heb ik deze mensen allemaal benaderd via email.

Heeft u van mij geen email ontvangen, maar bent u van mening dat ook uw band verkeerd geweven is, neemt u dan alstublieft contact met mij op. Ik zal al het mogelijke doen om samen met u tot een passende oplossing te komen. Heeft u uw band bij een andere winkelier gekocht, neem dan contact op met de winkel waar u het gekocht heeft.

Bij voorbaat bied ik u mijn excuses aan, want ik begrijp dat dit zeer teleurstellend is.

LET OP: het betreft hier alleen WIT band met een ROOD randje, wat aangeschaft is in de periode van 6-23 januari 2014!!!

Simone de Jong
Atelier Soed Idee

Reacties

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018