COTTAGE GARDEN THREADS


Door wat interne verschuivingen ontstond er ruimte in de "garenhoek" voor een nieuwe collectie garens en de keuze is gevallen op het Australische "Cottage Garden Threads".In de heuvels van Victoria, Australië, ontwerpen, creëren en produceren moeder-dochter duo Pam en Katie, samen met hun gepassioneerde team, deze unieke, met de hand geverfde garens.


Het verpakkingssysteem dat uniek is voor CGT is ontworpen om de informatie over de garenkleur, het kleurnummer etc te behouden en om knopen te voorkomen. Door gewoon aan de linkerkant van de streng te trekken, wordt de draad uit elkaar gedraaid en is hij klaar om per lengte te gebruiken.Het 100% katoenen garen is 6-draads splijtbaar en is licht- en kleurvast. De korte kleurlengten binnen elke streng zorgen voor een prachtig effect bij het borduren. Iedere streng bevat maar liefst 10 meter garen, wat is voorgeknipt in handige lengtes van 50 cm. De prijs is € 5,80 per streng. Dat lijkt veel, maar dat komt omdat er 10 meter garen op een streng zit. Als je het omrekent naar de andere merken handgeverfde garens (die slechts 4,5 meter op een streng hebben), dan is de prijs gelijk.Atelier Soed Idee is één van de weinige verkooppunten van deze prachtige garens in Europa en daar ben ik best een beetje trots op! In de webwinkel vind je een selectie van ruim 130 kleuren. Mocht je een bepaalde kleur niet vinden of bijvoorbeeld liever Perlé (8 of 12) garen willen, neem dan even contact op, ik kan het altijd voor je bestellen.

 Uiteraard heb ik het garen eerst zelf uitgeprobeerd! Ik borduurde dit schaarhangertje met de kleur "Hugs n' Kisses" en ik moet zeggen dat ik daarna alleen maar enthousiaster werd. Het garen heeft een hele mooie glans en dat voel je ook tijdens het borduren. Het glijdt door de stof, waardoor de draad bijna niet slijt of gaat pluizen en ook niet zo snel in de knoop gaat.

Het patroontje van het schaarhangertje krijg je gratis bij je aankoop van één of meerdere strengetjes Cottage Garden garen!

Tot slot heb ik voor jullie nog een filmpje gemaakt:
Ik hoop dat jullie net zo enthousiast over het garen zullen worden, als ik ben!

Reacties

irma kok-bruin zei…
Ojee. Wat een mooi garen. Ik heb al eens geprobeerd te bestellen, maar dat werd zo duur! Ik ga eens op mn gemak kijken!

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018