Ik zie sterretjes

Een tijdje geleden hadden we het tijdens onze Quiltbee over de stempels van Dorry. Tijdens het quiltweekend had Jillina al de workshop gevolgd en het setje stempels voor de klosjes aangeschaft. Ik was toen nog niet echt enthousiast, totdat er nieuwe modellen stempels kwamen. We besloten om met de Bee aan een gezamenlijk project te gaan beginnen; namelijk de babyblocks, met behulp van de stempel.

During one of our quiltbee's we were talking about the stamps of Dorry. During the quiltweekend Jillina followed a workshop and bought the set of stamps for the bobbin-blocks. At first I wasn't very enthoustiac untill new models of stamps came in. We decided with our Bee to start a new project together; the Baby or Tumbling blocks. Made with the stamps.
We hebben met elkaar de stempel en inkt aangeschaft en ik mocht als eerste beginnen met stempelen. Alleen.... ik zat nog even op de website rond te kijken en viel toen helemaal voor deze sterretjes, die je met dezelfde stempel kunt maken!
Together we bought the stamp and ink and I was the first to start stamping.
But... I was looking around on the website and totally fell for these stars, made with the same stamp!


 Dus vanmiddag heb ik maar eens wat stofjes uit de kast getrokken en ben gaan stempelen.
So this afternoon I got some fabric out of the drawers and start stamping.

 Ik vind het wel ideaal, want ik heb een enorme hekel aan het gepruts met paterno-sjabloontjes. Wat alleen lastig is, is dat je niet door het stempelblok heen kunt kijken. ;) Als je een bepaald patroontje uit de stof wilt herhalen, is het lastig mikken.
I like the stamps, because I hate working with paterno templates. The only thing which is not useful, is that you can't see through the stamp. ;) If you want to repeat a part of the pattern in the fabric it's a difficult aim.

Ik heb eerst 20 sterretjes voorbereid, dat lijkt me wel genoeg voor de vakantie. Dan kan de stempel door naar de volgende. Ik heb ook nog de hexagon stempel besteld, die komen dan later tussen de sterretjes. Nu maar hopen dat ik nog op de Bee mag komen, omdat ik weer eigenwijs wat anders ben gaan doen... :-)
I prepared 20 stars for now, that seems enough for the vacation. And the stamp can go on to the next person. I also ordered the hexagon stamp, those will later go in between the stars. Now let's hope I can still come to the Bee, because I did my own way... :-)

Reacties

het ziet er wel super uit. Ik heb de appeltjes stempel en het werkt perfect. Als je een bepaalt deel uit de stof wil hebben maak je van patterno een plaatje zo groot als het stempel met een afdruk en legt die eerst op de stof.
Succes.
mieke zei…
De sterretjes zijn leuk, maar de babybloks ook hoor ! succes.
Goeie tip v Anita.
Ik heb de vingerhoedjes stempel en als je er eenmaal aan gewend bent, dan kan je precies mikken hoe je de stempel moet houden.
Ik ben aan het sparen voor de volgende stempels, want het is ideaal.

Groetjes
Ines
Dear Jo zei…
Tuurlijk mag je nog komen!!!! Dit ziet er toch helemaal geweldig uit. Zou ook helemaal mijn ding kunnen zijn (zoals gewoonlijk???). Maar ik ga lekker door met de Applecore stempel.
Els zei…
Dat ziet er inderdaad wel heel makkelijk uit.
Bietje zei…
Ik zou ook voor de sterretjes gaan hoor, die zijn echt leuk. Heerlijk dwars tegen de stroom in. Moet kunnen.
Overigens heb ik je aardbeienkussentje gemaakt. Maar er wel een Bietje-draai aangegeven. Hoezo tegen de stroom in???
Els koetsier zei…
Je sterren met stempel zien er geweldig uit, maar dat wist je als had het idee van jou van de week al gezien en je brengt mij hierdoor ook op een idee.

En tuurlijk mag je nog wel op de Bee komen.

Populaire posts van deze blog

SUMMER SAL 2018

SCHEMA SUMMER SAL 2018