Pagina's

30 april 2012

An Moonen en het openlucht museum

Zaterdag was ik naar Bep in Hall om een lezing bij te wonen van An Moonen. An is Antiek textiel Historicus en was vroeger conservator van de textiel collectie van het Openlucht Museum. Zij heeft 4 uur lang zeer boeiend verteld over haar grote passie; antiek textiel en quilts in het bijzonder. Ik heb wel foto's gemaakt, maar deze mogen niet gepubliceerd worden...
Gisteren ging ik met man en zoon naar het Openlucht Museum, dus dat sloot mooi op elkaar aan!!!
Hieronder een paar fotootjes....
Doorkijkje vanaf de molen

Jordaanse kroeg


Mooie geborduurde merklap!

Tijmen aan het hoepelen

Prachtige dozen in het Marker huisje

En Marker borduurwerk!!!

De wasserij

Altijd handig als de wasmachine eens stuk is.... ;)


Geweldig hè, dit keukenhoekje?

Prachtig linnengoedDit geweldige ladenkastje staat in de smederij

Deze kip had wel een heel mooi plekje in het stro gevonden, om haar eieren uit te broeden.
Eén nadeel van het Openlucht Museum; ik word er zo hebberig van!!!! Een heleboel van de spullen die er staan, zou ik zo mee naar huis willen nemen....

We hebben vandaag niet veel aan Koninginnedag gedaan... Alleen een oranje tompouce bij de koffie gegeten :) Wel heerlijk van het mooie weer genoten en flink in de tuin gewerkt. Hij is weer bijna onkruidvrij ;)

Zo leuk om te zien; dit "grachtenpand" hangt naast de schuurdeur en de hele dag vlogen Pa en Ma koolmees af en aan om hun kroost te voeren! Af en toe werd er flink geprotesteerd als we in de weg liepen ;)


27 april 2012

Twee zusjes

Vorige week kreeg ik kort na elkaar twee bestellingen voor een speldenkussen. Van twee zusjes zo bleek later! De een wilde het speldenkussen in rood, de ander in blauw. Hetzelfde, maar toch anders... ;)

Het toeval wil dat ze zondag ook naar de lezing van An Moonen bij Bep komen. Helaas kan ik zondag niet, maar ik ben er zaterdag wel. Dus de "transactie" vindt via Bep plaats. Hopelijk zijn beide zussen tevreden!

Nu maar even geen speldenkussens meer bestellen... Ik heb er wel even genoeg geborduurd!!! Kan ik me bezig houden met dat leuke tuinboeket wat ik ontworpen heb....

26 april 2012

Maypole Mono

Hetzelfde.... maar toch anders!
Carin heeft voor mij het patroon Maypole (zie foto linkerkolom), nog eens geborduurd, maar nu in één kleur. Wat een verschil hè? Ik heb hele mooie stof bij het Aubergine kleurige linnen gevonden en daar dit lieve tasje van gemaakt. Net groot genoeg voor je telefoon, bril oid. Maar ook heel leuk aan de deurknop met een beetje lavendel erin ofzo...
Deze is alleen als compleet pakketje verkrijgbaar (het patroon bestond immers al, alleen is de werkbeschrijving voor het afwerken anders).

De pakketjes zijn nog in de maak, maar je kunt ze wel alvast bestellen in de webwinkel....


25 april 2012

Charms

Toch nog wat te melden.... Deze schattige bedeltjes kwamen met de post en staan vanaf nu in de webwinkel!


Time flies....

... when you're having fun! Voor je het weet ben je weer een week verder...
Ik heb een heerlijk weekend in Groningen had. Lekker geshopt, bijgekletst met vriendin B. en goed geslaagd! Kast vol, beurs leeg.... ;)
Verder ben ik druk met van alles, maar eigenlijk niets bijzonders om hier te delen.
Daarom vandaag maar eens pronken met andermans veren!
Deze foto ontving ik van Rita. Zij heeft een heel eigen draai aan de Sampler Rouennerie gegeven. Mooi hè?!

Dit kijkkastje kwam ik hier tegen. Is dat niet geweldig!!!! Zo'n kastje wil ik ook wel!

Tot slot nog even deze:

Dit is de nieuwste freebee. Deze ontvang je bij je bestelling of aankoop. Ik dacht dat het wel mooi aansloot bij de "Van Wei naar Winkel" fair, waar ik 12 mei bij aanwezig ben.

20 april 2012

Maatwerk

Een paar dagen geleden werd ik benaderd door een mevrouw. Ze had een quilt gemaakt die ingestuurd werd voor een wedstrijd, maar er moest nog een etiket achterop. Echter, de moeder van deze vrouw was pas overleden en ze kon niet de moed en de tijd vinden om het etiket zelf te maken. Dus de vraag was of ik dat wilde doen? Er was alleen een kleine maar.... De wedstrijd is volgende week al!!!
Maar goed; het verhaal van deze mevrouw sprak mij aan, dus ik heb er maar m'n best op gedaan en zometeen gaat het etiket op de post.

De quilt wordt opgedragen aan de moeder.

Zien jullie dat gave schaartje?! Dat kwam net met de post! Ik bestelde het bij mijn Italiaanse collega Niky.
Helaas voor jullie heb ik er alleen één voor mezelf.... Ik heb het geprobeerd, maar Niky wilde er niet meer aan me verkopen! Ik had deze schaartjes graag in mijn webwinkel gehad......

Vanmiddag vertrek ik naar Groningen. Ik ga eindelijk eens een kijkje nemen in de winkel van Annemiek in Roden. Ik ken Annemiek allang van het internet en beurzen enzo, maar ik was nog nooit in haar winkel geweest!
Daarna ontmoet ik mijn vriendin. We hebben een hotelletje in Paterswolde en gaan morgen Groningen onveilig maken!

Fijn weekend allemaal!


18 april 2012

Black Birds

Het is vandaag weer "pakjesdag", zo lijkt het. Het blijft een feest als de deurbel gaat en er worden weer van die spannende pakjes afgeleverd ;) Waar een mens al niet blij van kan worden.... 
Een tijdje terug heb ik hier al eens bejubeld dat Andover deze prachtige vogelstof weer in productie ging nemen.

En vandaag zat hij dus in één van de pakketjes! De stof staat per (Amerikaanse) FQ (45 x 55 cm) in de webwinkel, wat ruim voldoende is voor de "Black Bird Sampler".


Uiteraard kun je de stof ook prachtig voor allerlei andere projecten gebruiken! Ik heb nog niet alles opgesneden, dus als je een groter stuk zou willen neem dan even contact met me op.

Ik ga weer verder met doosjes uitpakken....


14 april 2012

Aangevuld

Na de Paas Opendag bij Bep, waren sommige artikelen helemaal uitverkocht. Maar gisteren kwamen er weer allemaal grote dozen binnen en zijn de voorraden weer aangevuld. Ook nog met enkele nieuwe artikelen, zoals de houten knoopjes en het rood/wit draad.

Fijn weekend verder!


11 april 2012

Even bijpraten...

Zo hèhè, even tijd voor een blogberichtje (tijdens de lunch). We hebben Pasen weer overleefd! ;) Het was wel een heel goed Paasweekend.

Vrijdag ben ik bij Bep vast de Pipowagen gaan inrichten. Het was heerlijk weer, dus we zijn eerst maar begonnen met thee en taart (Berthe was jarig) in het zonnetje. Maar er moest ook gewerkt worden! Samen met Bep nog een tafel naar binnen gesleept, parasol ervoor en toen kon ik gaan inrichten. Lekker hoor, om alles een leuk plekje te geven en helemaal een winkeltje te maken....
Zo dom, ik ben helemaal vergeten foto's te maken!!! Dus ik kan jullie niet eens mee laten genieten. Sorry....

Zondag kwamen mijn ouders Paasbrunchen, dus zaterdag lekker boodschappen gehaald en alvast wat gekokkereld en tussendoor nog wat steekjes gezet aan m'n "Scrap House" quiltje.
Veel te veel gegeten met de brunch, dus nog even uitbuiken in het bos en daarna nog verder gequilt. Uiteindelijk was het quiltje zondagavond om half 12 klaar!
Ik vind hem helemaal leuk geworden! Bijna alle stofjes komen uit mijn eigen restjesbak, dus het is een echt Scrap-quiltje geworden. Alleen trekt het zigzagbandje een beetje, op een of andere manier, dus is het een beetje "getailleerd". ;) Met dank aan Els voor het maken van de huisjes!

Maandag was dan de Paas Opendag. Helaas werkte het weer niet mee, maar gelukkig heeft niemand zich daardoor laten weerhouden. Wow, wat een drukte! Het was af en toe flink dringen geblazen in de pipowagen. Het oude telmachientje stond flink te ratelen, dus je begrijpt dat ik meer dan tevreden was!
Man- en zoonlief kwamen me ophalen en hebben daarna nog lekker voor me gekookt. Kon ik een beetje bijkomen.... Gisteren alles weer opgeruimd, geteld, administratie gedaan en de webwinkel bij gewerkt. Vandaag maar eens wat in huis doen en boodschappen halen enzo.

Friendship Sampler
Tijdens het quiltweekend vroeg Dorry mij of ik een hartje wilde borduren op haar "Friendship Sampler". Nou dat wilde ik wel! Ik heb deze "Friendship Sampler" zelf als kussen bij mij in de stoel liggen, zie dit berichtje. In 2010 heb ik meegedaan met een internationale Round Robin, waarbij we met 17 personen van over de hele wereld deze Sampler hebben geborduurd. Ik heb er toen voor gekozen om alle hartjes in verschillende kleuren rood te laten borduren. Ik ben er nog steeds heel blij mee!
 Dit is Dorry's Friendship Sampler tot nu toe.
Mijn bijdrage aan de Sampler.

Verder lag er vanochtend een envelop van Carin in de brievenbus. Ik had haar gevraagd nog een paar dingetjes voor mij te borduren. Helaas deed de post er meer dan een week over om de envelop van Vaassen naar Limburg te krijgen, dus het heeft allemaal wat langer geduurd dan normaal...
Carin heeft het patroon "Maypole" in één kleur op het aubergine-kleurige linnen geborduurd en ik vind het echt heel mooi geworden!
 Ik wil het stofje wat er bij ligt gaan gebruiken voor de afwerking, samen met onderstaand stofje. Nu heb ik deze stofjes besteld in de USA (ook om er straks pakketjes van te maken), maar dat kan nog wel even duren voor het hier is....
Daarom heb ik een vraag aan jullie: is er iemand die dit stofje (Windham fabrics, General's Wives) toevallig in zijn voorraad heeft en een stukje van 15x55 cm kan missen? Uiteraard tegen vergoeding van de kosten etc! Dan kan ik alvast beginnen met de afwerking.... Wil je me dan mailen?

Deze heeft Carin ook nog geborduurd. Het wordt een scharenhoudertje voor bij de nieuwe schaartjes....
Wordt vervolgd!


05 april 2012

Huisjes

Helaas zijn de houten huisjes alweer uitverkocht... En wat helemaal balen is; de groothandel kan ze begin mei pas weer leveren! :( Ik hoop dat jullie zo lang kunnen wachten.

Morgen ga ik naar Bep om alvast de pipowagen in te richten, voor de Paas opendag (a.s. maandag). Ik vind het zo leuk, dat ik dan m'n eigen winkeltje heb! :)
Komen jullie allemaal langs????

Fijn Paasweekend!!!


04 april 2012

Maison de Broderie

Toen ik jullie een tijdje terug de houten huisjes liet zien, beloofde ik dat er ook nog een patroon bij zou komen. En die is nu klaar! Mag ik jullie voorstellen: "Maison de Broderie"!
May I present my newest design "Maison de Broderie".
Afmeting 100 W x 170 H
Stof: 30 ct. linen Antique White
Garen: Victorian Motto "Turkey Red"
Afwerking: Letterhuisje
Bij het patroon zit een compleet alfabet voor je monogram en een werkbeschrijving. Weer zo'n project waar je je creativiteit lekker in kwijt kunt, want je kunt je huisje helemaal naar je eigen smaak inrichten!
The chart includes a complete alfabet for your monogram and finishing instructions. Use your imagination and decorate the house in your own style!

De huisjes en het patroon vind je in de webwinkel.
The wooden houses and the chart can be found in the webshop.03 april 2012

Speldenkussendag

Katrien heeft vandaag uitgeroepen tot Speldenkussendag. Nou, die zijn er hier genoeg! Ik had niet zoveel tijd vandaag, maar heb toch een paar foto's gemaakt en een collage in elkaar geknutseld:
Katrien called today out as Pincushionday! And ask us to show our Pincushions on our blogs. Here are mine:

Een aantal jaar geleden deed ik heel veel mee met allerlei exchanges en daar is zo ongeveer dat hele dienblad mee gevuld. Wat hier nog ontbreekt zijn de speldenkussens uit m'n winkeltje... ;)
Ik kwam deze trouwens wel op heel veel andere blogs tegen. Hoe leuk is dat?!
I saw on other blogs several of my "Soed Idee" pincushions coming by. How cool is that?!

Verder deed ik mee met de Spring SWAP van de Samplermakers board. En vandaag bracht de postbode een dikke envelop met al deze leuke "goodies" van Barbara:
I joined the Spring SWAP of the Samplermakers board. And today the mailman brought me a big fat envelope filled with all these goodies from Barbara:
Geweldig hè? Prachtige patronen, mooie kleurtjes garen, linnen, Starbucks koffie, chocola, paarlemoeren knoopjes, een handig tasje en nog een superschattig minitasje in een mooi doosje. Ik lijk wel jarig!
Isn't that great? Wonderful charts, beautiful colors of floss, linen, Starbucks coffee, chocolate, mother of pearl buttons, a humbug bag and a super cute little bag in a box. It feels like I'm having a birthday!

Ik zag bij vriendinnetje Jolanda op het blog dat ze cadeautjes gaat uitdelen :) Dus ik zou zeker even een kijkje bij haar nemen!
My friend Jolanda is having a give-away on her blog! Please, take a look, for a chance to win some fabrics.

Deze eekhoorn zat gisteren recht voor het raam van m'n ateliertje, in de boom bij de overburen, z'n walnoot op te peuzelen. Zie je ook die groene knopjes aan de takjes?
This squirrel was sitting right in front of my window, eating his walnut.